Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

PVM2022 m. kovo 7 d. vykusios Europos LEADER ir kaimo plėtros asociacijos (ELARD) Generalinės asamblėjos metu LKBS iškėlė Lietuvos bendruomeninėms ir nevyriausybinėms organizacijos aktualų klausimą, dėl tinkamumo finansuoti pridėtinės vertės mokestį (PVM) LEADER socialinio / bendruomeninio verslo projektuose. Kokia užsienio šalių patirtis?
Vokietija: pati VVG sprendžia ar finansuojamos išlaidos su PVM, bet kaip pasakė Vokietijos VVG atstovas, jis nežino nei vieno socialinio verslo projekto, kurio pelnas (apyvarta) būtų toks didelis, kad jis taptų PVM mokėtoju, tad PVM yra finansuojamas.
Austrija: yra tikrinama (pagal Finansų ministerijos išduodamą pažymą) ar paraiškos pateikimo dieną pareiškėjas yra PVM mokėtojas ar ne, jei ne PVM yra finansuojamas.
Olandija: valdžia įvertinusi socialinių verslų svarbą kaimo vietovėse ir pastebėjusi, kad PVM nefinansavimas yra per didelė finansinė našta pareiškėjams nutarė, kad jei paraiškos pateikimo dieną pareiškėjas yra ne PVM mokėtojas, PVM yra finansuojamas.
Švedija: nepriklausomai kokio pobūdžio yra projektas, jei paraiškos pateikimo dieną pareiškėjas yra ne PVM mokėtas, PVM yra finansuojamas.
Latvija: jei paraiškos pateikimo dieną pareiškėjas yra ne PVM mokėtojas, PVM yra finansuojamas.

Joomla templates by a4joomla