Spausdinti
Kategorija: Bendruomenių naujienos
Peržiūros: 646

BCA tarybos posėdisGegužės 19 d. Šakių BCA taryba rinkosi į pirmąjį savo porinkiminės kadencijos posėdį ir aptarė svarbiausias veiklas 2022 metais bei pasiskirstė savo atsakomybėmis už numatomas asociacijos ateities veiklų kryptis per visą kadencijos laikotarpį.
Šakių BCA pirmininke išrinkta Grina Šnirpūnienė, sekretore Rita Rakauskienė.
Bendrystės palaikymui su valdžios institucijomis išrinkti Mindaugas Kantautas ir Irena Sakalauskienė.
Atstove viešiesiems ryšiams, BCA svetainės administravimui bei bendruomenių veiklos viešinimui patvirtinta Irena Šakėnienė.
Audra Atažanovienė atsakinga už BCA informacijos pateikimą socialiniame tinkle Facebook-e bei už BCA renginius.
BCA taryba išrinkta penkerių metų kadencijai.
Akcentuota BC koordinatoriaus svarba bendruomeninėse veiklose, nes norėtųsi, kad bendruomenės būtų žinomos ne tik gyvenamojoje vietovėje, bet taip pat būtų girdimos ir matomos visos šalies mastu. Todėl ryšių tarp bendruomenių glaudesniam palaikymui ir jų stiprinimui buvo išrinkti kuratoriai. Štai jie ir jų kuruojamos bendruomenės:
Loreta Adomaitienė ‒ Kudirkos Naumiesčio BC „Santaka“, Tarpučių BC, Žvirgždaičių mst. B., Janukiškių BC, Keturnaujienos BC.
Renata Baltrušaitienė – Sudargo BC, Kidulių BC „ Vinkšnupis“, Bunikių BC „ Kregždantė“, Slavikų sen. BC, Kubilių krašto BC,
Rasa Kopicė – Išdagų BC, Gotlybiškių BC, Šakiečių BC, Bendruomenė „ Naujasis Sudargas“.
Mindaugas Kantautas –Voniškių BC, Panovių KBC, Gerdžiūnų B., Asociacija „Naumiestiečių sambūris“, Veršių BC.
Alvyra Janavičienė – Lukšių BC, Griškabūdžio BC, Lepšių kaimo kraštiečių B., Paluobių BC, BC „Tėviškė“.
Arūnas Matusevičius – Lekėčių BA, Kriūkų BC, Plokščių BC, Gelgaudiškio BC „Atgaiva“.
Rita Rakauskienė – Degutinės kaimo BC, Ritinių BC, Bliuviškių BC, Barzdų sen. BC, Baltrušių BC.
Irena Sakalauskienė - Briedžių BC, Valiulių BC, Girėnų BC, Voverių BC „Jotija“, Sintautų BC.
Posėdžio metu išgrynintos pagrindinės suplanuotos BCA veiklos 2022 m.

Laukia konkursas „Eismo saugumas bendruomenėse 2022-2023“. Bendruomenės 2022 m. gegužės–birželio mėnesiais, t.y. iki 2022 m. birželio 30 d. (įskaitytinai) elektroniniu paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. atsiunčia bendruomenės vadovo pasirašytą ir nuskenuotą paraišką dalyvauti konkurse (1 arba 2 priedą PDF formatu) ir nuskenuotą bendruomenės (įmonės) registracijos pažymėjimą (registracijos pažymėjimą siunčia tik teisinę formą turinčios (formalios) bendruomenės) ir sutikimą dėl asmens duomenų tvarkymo.
- Konkurse gali dalyvauti nustatyta tvarka įregistruotos (formalios) ir neįregistruotos (neformalios) bendruomenės. Minimalus konkursinių renginių skaičius – trys renginiai, kuriuos turi įgyvendinti kiekviena konkurse dalyvaujanti bendruomenė.
-Bendruomenės, dalyvaudamos konkurse, nuo paraiškos pateikimo dienos iki 2023 m. rugsėjo 30 d. įgyvendina projektų saugaus eismo renginius ir apie juos teikia organizatoriui informaciją.
Visi visi, dideli ir maži, pasipuošę gėlėmis ir gera nuotaika, esame pakviesti į tradicinį Lietuvos kaimo bendruomenių sąskrydį prie jūros! Čia karaliaus bendrystė, pakili nuotaika, visus masins įdomybės ir gomurį kutenantys skanėstų kvapai bei kitokios linksmybės. Mes, šakiečiai, nutarėme dalyvauti šioje šventėje, nes jos akcentais bus siekiama paminėti Savanorystės ir Lietuvos jaunimo metus, bus stiprinami Lietuvos kaimo bendruomeninių organizacijų bendrystės ir partnerystės saitai. Bus aktyvinamas jaunimo įsitraukimas į bendruomenių veiklą.
Kad mūsų pasirodymai sąskrydyje būtų sėkmingesni, Tarybos nariai pasiskirstė organizaciniais darbais. Tikimės ir mūsų Mero pagalbos, sprendžiant šios išvykos kai kuriuos organizacinius, o ypač finansinius klausimus.
Bendruomeniečiai mėgsta keliauti, todėl Mindaugui Kantautui pasižadėjus suorganizuoti ekskursiją, ji ir planuojama.
Numatėme pažymėti Sūduvos metus, surengdami teminę konferenciją su paroda.
BCA Tarybos nariai į savo reikalų aptarimus sutarė rinktis kiekvieno mėnesio pirmą trečiadienį. Artimiausias posėdis vyks liepos 13 d. 12 val. Gotlybiškių bendruomenės namuose.

BC informacija