Spausdinti
Kategorija: Bendruomenių naujienos
Peržiūros: 634

1. Liepalotų sekminėsKą tik džiaugėmės Prisikėlimu, dalijomės ryškiaspalviais margučiais, o štai, regis, nė mirktelėti nespėjus, septynios savaitės po Velykų jau ir prabėgo. Septynios gamtos atgimimo, žydėjimo ir svarbiausių žemės ūkio darbų pripildytos savaitės. Kurių prasmę pažymi Sekminės. Jau tradicija tapo Liepalotų bendruomenėje ,,Tėviškė" minėti šią šventę, kuri šiemet dar sutapo ir su Tėvo diena bei Sūduvos metais.
Visi šventės nariai ir svečiai buvo vaišinami kiaušiniene, kuriai vietinės gaspadinės sumušė net 400 kiaušinių! Sakoma, kad kiaušinis buvo svarbus Sekminių simbolis. Net posakis toks išlikęs: „Gaspadinė ant Sekminių prisikepė daug kiaušinių“.
Visi, norintys pinigines „paploninti“, galėjo dalyvauti veikiančiame Sekminių „jomarke“.
Karvutėms vainikų jau nebepinama, bet žalumos ir beržų šakelių papuošimo nestigo. Be berželių – jaunų, žalių, kvepiančių – Sekminės neįsivaizduojamos, kaip ir be smagios muzikos ir šokių. Visus susirinkusius linksmino Baraginės jaunimo kaimo kapela „Svaja“ (vad. Antanas Maziliauskas), Igliškėlių kapela „Vaivora“ (vad. Antanas Maziliauskas), Lukšių KC Liepalotų kaimo kapela (vad. Romas Skaizgirys). Na, o mažieji šventės dalyviai pramogavo ant batuto.
Visi išsiskirstė nešini puikių įspūdžių ir emocijų.
Ačiū visiems bendruomenės nariams už talkas ir prisidėjimą prie šios tradicinės šventės.

BC „Tėviškė” pirmininkė Alvyra Janavičienė

2.Sekminės Liepalotuose 3.Sekminės Liepalotuose 4.Sekminės Liepalotuose 5. Sekminės Liepalotuose