Spausdinti
Kategorija: Bendruomenių naujienos
Peržiūros: 649

BOT sekretorėLietuvos Respublikos bendruomeninių organizacijų plėtros įstatyme įvardintas bendruomeninės organizacijos ir gyvenamosios vietovės bendruomenės apibrėžimas. Bendruomeninė organizacija – asociacija, kurios steigėjai ir nariai yra gyvenamosios vietovės bendruomenės (jos dalies arba kelių gyvenamųjų vietovių) gyventojai (jų atstovai) ir kurios paskirtis – per iniciatyvas įgyvendinti viešuosius interesus, susijusius su gyvenimu kaimynystėje.
Gyvenamosios vietovės bendruomenė – savivaldybės gyvenamosios vietovės (jos dalies arba kelių gyvenamųjų vietovių) gyventojai, susieti bendrais gyvenimo kaimynystėje poreikiais ir interesais ir tenkindami šiuos poreikius ir interesus veikiantys įvairiomis tiesioginio dalyvavimo formomis (susirinkimas, viešas svarstymas, apklausa, veikla per savo atstovus, bendruomeninės organizacijos ir kt.).
Labai svarbi - savivaldybės bendruomeninių organizacijų taryba (BOT) – visuomeniniais pagrindais veikianti kolegiali patariamoji institucija, nustatyta tvarka sudaroma iš savivaldybės institucijų ir įstaigų bei bendruomeninių organizacijų deleguotų atstovų laikantis pariteto principo.
Šakių Savivaldybės bendruomeninių organizacijų taryba sudaryta savivaldybės tarybos sprendimu laikantis šio principo: ne daugiau kaip 1/2 šios tarybos narių sudaro savivaldybės institucijų ir įstaigų atstovai ir ne mažiau kaip 1/2 tarybos narių sudaro bendruomeninių organizacijų, veikiančių savivaldybės teritorijoje, atstovai. Savivaldybės bendruomeninių organizacijų tarybos kadencijos trukmė yra 3 metai. Savivaldybės bendruomeninių organizacijų tarybos sudėtį ir nuostatus patvirtino savivaldybės taryba.
Spalio 4 d. bendruomeninių organizacijų taryba susirinko į pirmą posėdį. Išrinkta naujoji jos pirmininkė Dalija Černeckienė, pavaduotojas Mindaugas Kantautas, sekretorė Asta Laurinaitienė. Posėdyje dalyvavo meras Edgaras Pilypaitis, Bendruomeninių veiklų koordinatorė Asta Kėvelaitytė, Bendruomenių centrų asociacijos pirmininkė Grina Šnirpūnienė. Posėdžio metu aptarti Institucinės paramos bendruomenėms suteikimo klausimai.

BCA informacija

2.BOT vadovai su Meru