Spausdinti
Kategorija: Projektinė veikla
Peržiūros: 1204

02Birželio 29 d. Panovių kaimo bendruomenės centras organizavo išvažiuojamąją patirtinio mokymo stažuotę Žemaitijos regione. Lankėsi Kelmės rajono Valpainių sūrių ūkyje, kuriame visus maloniai nustebino šeimos verslas. Kražiuose, susipažinę su krašto ir bažnyčios istorija, kultūros centre ragavo žemaitišką kastinį bei mokėsi žemaitiškų dainų ir šokių. Užventyje susipažino su dvaro istorija, rašytojos Šatrijos raganos asmenybe, aplankė dvaro parką, kopė į Šatrijos kalną ir susipažino su Telšių įžymiomis vietomis.
Šios kelionės metu buvo nepamiršta nuolatinė mūsų gyvenimo palydovė ‒ saugaus eismo tema ir todėl organizuota viktorina „Vasarai aktualios KET taisyklės“. Klausimus viktorinai paruošti padėjo Šakių bendruomenių policininkė Aušra Mockevičiūtė. Jie buvo paruošti įdomiai ir atsakingai, nes didelė mūsų gyvenimo dalis prabėga kelyje: vaikščiojame, vairuojame, važiuojame. O kas nenori saugių kelionių? Elgtis saugiai kelyje - kiekvieno pareiga. Todėl ir viktorinos metu buvo akcentuojama: įpratimas - antras prigimimas. Ne visi žinojo, kad paspirtukininkams be variklio galioja pėsčiųjų taisyklės, o dviračiui, motoriniam (elektriniam) dviračiui arba triračiui, riedžiui ir kitoms smulkioms transporto priemonėms galioja dviračių vairuotojų taisyklės. Mopedui, elektriniam mopedui, „čioperiui“ ‒ motorinių transporto priemonių taisyklės.

Viktorinos klausimų pagalba išsiryškinome paspirtukų, dviračių ir mopedų vairuotojų maksimalius važiavimo greičius ir galią, privalomus dokumentus, šalmo dėvėjimo momentus, leidimą važiuoti: dviračių taku/dviračių juosta, šaligatviu, kelkraščiu arba važiuojamosios kelio dalies pakraščiu. Įdomiausiai vyko 7 klausimų pasitikrinimas „Ar pasiruošęs keliauti saugiai?“. Visų dalyvių susumuoti atsakymų į klausimus taškai, o nugalėtojai bus išryškinti ir apdovanojimus gaus po trijų renginių saugaus eismo tematika.
Labai džiaugiamės, kad galėjome Kelmės rajono Valpainių sūrių ūkio šeimininkus pakviesti atsakyti į keletą viktorinos klausimų ir už teisingus atsakymus įteikti saugaus eismo dovanų.
Keliautojai nuoširdžiai dėkojo viktorinos vedėjai Irenai Jurkšienei ir pageidavo daugiau renginių saugaus eismo tematika.

BC informacija

04 03 01