Spausdinti
Kategorija: Projektinė veikla
Peržiūros: 796

Kriūkai 2Mykolo Romerio universitetas (MRU), Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM), Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM), Vidaus reikalų ministerija (VRM) bei informacinis partneris „Savivaldybių žinios“ skelbia kasmetinį nacionalinį konkursą vietos bendruomenėms „Bendruomenė – Švyturys 2022 – kelias į sėkmę“.
Šakių rajono bendruomenių centrų asociacija teikia konkursui Kriūkų bendruomenės centrą nominacijai „Glaudžiai su mokykla bendradarbiaujanti vietos bendruomenė“
Šiai nominacijai teikiamas pretendentas, kuris per pastaruosius 3 metus vykdė veiklą (renginius) glaudžioje sąveikoje su mokykla (omis).
1.Vietos bendruomenės (bendruomeninės organizacijos) pavadinimas, adresas :
KRIŪKŲ BENDRUOMENĖS CENTRAS, Mokyklos g. 2, Joginiškių k., Kriūkų sen., Šakių r.
2. Veiklos (įsiregistravimo) metai : 2002 – 04 – 03
3. Faktai, rodantys, kad pastaruosius trejus (3) metus šioje vietos bendruomenėje buvo organizuojami renginiai ar veiklos kartu su mokykla (omis):

  1. 2022 m. Lauko fotografijų stendai (10 vnt) „Gyvenimas prie Nemuno“ (2022 m. gegužės-gruodžio mėn.).
  2. 2020 m. projektas „Kriūkų bendruomenės verslo pradžia“. Kartu su mokykla rengta paraiška, mokykla prisidėjo prie statybos darbų kofinansavimo, kartu kūrė viziją interaktyvaus kambario įrengimui.
  3. 2020 m. projektas „Ateities lyderis – verslus ir kūrybiškas“. Tai buvo 5 d. vaikų ir jaunimo iki 29 metų verslumo stovykla, kurioje vyko mokymai, praktiniai užsiėmimai su lazerinėmis graviravimo – pjovimo staklėmis, 3D spausdintuvu, ženkliukų gamybos presu. Verslumo įgūdžių stiprinimas bei iniciatyvumo skatinimas. Projekto veiklų įgyvendinimas sudarė sąlygas kaimo gyventojams – jaunimui prisitaikyti prie besikeičiančios aplinkos, ypač verslo, sąlygų. Projekto metu įgyta kompetencija ir patirtis bus panaudota toliau vystant tiek individualias, tiek bendruomenių verslumo idėjas. Stovykla vyko mokyklos teritorijoje, maitinimas organizuojamas mokyklos valgykloje, o kabinetuose ir sporto salėje vyko užsiėmimai.
  4. Nuo 2017 m. įsikūręs Vaikų dienos centras priklauso bendruomenės centrui ir veiklą vykdo mokyklos patalpose.
  5. Miestelio šventės „Žiobrinės“, organizuojamos jau 20 –metį, organizavime jėgas sutelkia trys pagrindinės institucijos - Kriūkų bendruomenės centras, Kriūkų mokykla-daugiafunkcis centras (po reorganizacijos - Panemunių mokyklos-daugiafunkcio centro Kriūkų skyrius) ir Kriūkų seniūnija.
  6. Kartu su mokykla tradiciškai jau ketvirti metai mokykloje organizuoja Kalėdinius „Padėkos vakarus“ su koncertu aktyviems bendruomenės nariams ir rėmėjams bei saviveiklininkams.
  7. Nuo 2019 m. kartu su mokykla ir seniūnija organizuoja mokyklos renginių salėje Kovo 11-osios renginį „SAVI. SAVIEMS. SU SAVAIS.“, kurio metu teikiami „Auksinio kankorėžio“ apdovanojimai, padėkos ir pan. Šventės metu pamatomi žmonės, kurie, kartais tyliai, bet daug dirba miestelio labui. Atskiros padėkos įteikiamos ir atskirai nuo mokyklos, nuo bendruomenės ir seniūnijos, ką per metus pastebėjom, ką kas gero ir naudingo nuveikė.
  8. Kartu su mokykla vykdo pilietines akcijas ir iniciatyvas (“DAROM“, viktorinas valstybinių švenčių paminėjimui).

4.Faktai, rodantys, kad pastaruosius trejus (3) metus šioje vietos bendruomenės veikloje dalyvavo mokytojai, mokykla (os) sudarydavo sąlygas vietos bendruomenės renginiams.

BCA informacija

Kriūkai4 Kriūkai 1 Kriūkai 3