Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

1.Mikytų bcMikytų bendruomenės centras dalyvauja VĮ Lietuvos automobilių kelių direkcijos organizuojamame konkurse "Eismo saugumas bendruomenėse 2022-2023 m." Šio konkurso tikslas- šviesti bendruomenių narius saugaus eismo klausimais, skatinti būti atidiems kelyje, ugdyti eismo dalyvių kultūrą, atidumą, pagarbą vieni kitiems, atsakomybę už save ir kitus, siekti mažinti nukentėjusių žmonių skaičių keliuose.
Gegužės 12 d. penktadienyje mikytiškiai rinkomės į bendruomenės namus, kur vyko popietė ,,Būkime saugūs kelyje“. Į visus mums rūpimus ir nežinomus klausimus atsakė bendruomenių pareigūnė Aušra Mockevičiūtė. Buvo priminta saugos diržų ir specialių vaikiškų kėdučių svarbumas automobiliuose, kad eismo įvykio metu saugos diržai padės išvengti rimtų sužalojimų. Nemažai dėmesio buvo skirta dviračių, mopedų ir paspirtukų vairuotojų saugumui ir elgesiui keliuose. Bendruomenių pareigūnė parodė filmukus, apie skaudžius eismo įvykius keliuose, kada nesilaikoma taisyklių ir saugumo reikalavimų. Atsakė į mums rūpimus klausimus ir paklausinėjo, kaip mes žinome saugaus eismo reikalavimus, ar žinome, kaip reikia nešioti atšvaitus, kaip elgtis gatvėje. Visiems renginio dalyviams buvo išdalinta: kelių direkcijos dovanoti atšvaistai, atšvaistai – pakabukai, dviratininkams liemenės, krepšeliai su atšvaitais, atmintinės dviračių, paspirtukų ir mopedų vairuotojams ir lankstinukas ,,Saugokime vieni kitus kelyje“ su labai svarbiais pamokymais, pvz.: gatvę pereikite per pėsčiųjų perėjas, o kur jų nėra – sankryžose pagal šaligatvių arba kelkraščių linijas; saugokitės atbulomis važiuojančių transporto priemonių – vairuotojas ne visada gali jus pastebėti. Dar labai svarbus – nevairuokite apsvaigę nuo alkoholio ar kitų psichiką veikiančių medžiagų. Neviršykite leistino greičio. Ir dar daug naudingų patarimų, tikim, kad šis renginys buvo tikrai naudingas, su bendruomenių pareigūne Aušra neatsisveikinome – sakėme iki kito susitikimo.

Mikytų bendruomenės centro pirmininkė Saulina Kučiauskienė

2 Mikytai

Joomla templates by a4joomla