Spausdinti
Kategorija: Bendruomenių naujienos
Peržiūros: 526

20221020 175642Ruduo ir žiema žmonėms tikrai nėra aktyvių veiksmų metas. Tai būna laikas, kada apibendrinama, kas nuveikta ir planuojami tolimesnio ėjimo į priekį žingsniai. Tačiau Barzdų krašto žmonėms taip nenutiko: pirmasis juos po ilgo ramybės periodo į bendrą subūrį sutelkė spalio mėnesio 21 d. renginys labai gražiu pavadinimu ‒ ,,Rudens kraitė bendrystės sode“. Juo buvo atgaivintas ir aktyvuotas bendruomeniečių poreikis po ilgo laiko vėl susieiti ir pabūti kartu. O spalio 24 d. bendruomenė mėgavosi rudens laikotarpiui ypač pritinkančiu renginiu ,,Įžiebk moliūgą“. Rodos, paprasta šio renginio idėja, bet ji išjudino visus ‒ mažus ir didelius. Juk pamatę moliūgą, pirmiausiai galvojam ne apie jo vaisiaus maistines savybes, o apie grožį, todėl pasimėgauti tokia akimirka interesantų netrūko.
Lapkričio 16 d. bendruomenėje vyko pirmosios pagalbos suteikimo pamoka. Tai labai reikalingas ne pramoginis, o edukacinis, gyvenimui svarbus dalykas. Nes niekas negalime žinoti, kada jo gali prireikti.
Gruodžio mėnesį startavo kalėdine akcija ,,Gerumo širdis“. Bendruomenė kvietė prie akcijos prisidėti visus savo gerumu: savo rankų darbo šaliku, kojinėmis, pirštinėmis, ilgo galiojimo maistu, iškeptu sausainiu, rankų darbo atvirute su šiltu palinkėjimu... Tikimės, kad ši akcija mūsų bendruomenėje bus daugiametė.

O gruodžio 27 d. vaikučiai buvo pakviesti į karnavalą. Juos džiugino karalienė Elza ir Kalėdų senelis, dalindamas šventinius saldainių krepšelius.
Ir visai nesenas renginys vyko šių metų vasario 16 – ąją. Tą dieną gausiai susirinkusi bendruomenė žygiavo miestelio gatvėmis, minėdama 335-uosius Barzdų miestelio paminėjimo metus. Šio žygio metu buvo nueita 3350 metrų. Ir tai buvo gyvas ir fizinis, ir dvasinis prisilietimas prie įvykiais turtingos savo žemės atminties.

Barzdų BC informacija