Spausdinti
Kategorija: Bendruomenių naujienos
Peržiūros: 449

338042079 875985773515869 206673529216680806 nŠiltą, saulėtą ir jaukią šeštadienio pavakarę į Briedžių bendruomenės centro namelius rinkosi bendruomeniečiai, vietos gyventojai, kaimyninių bendruomenių pirmininkai ir svečiai.
Mūsų bendruomenės centras apjungia gyventojus iš aštuoniolikos kaimų, tiesa, kai kuriuose iš jų jau nėra nė vieno gyventojo, tai Ašmučiai, Auškadarininiai, Lukšeliai, Stumbriškė, Vosiškė. Todėl šventę pradėjome tylos minute pagerbdami išėjusių bendruomeniečių atminimą. Mūsų bendruomenės centro tikslas yra vienyti gyventojus, įtraukti į bendruomenės gyvenimą, ugdyti gyventojų bendruomeniškumą, rūpintis gyvenimo kokybe bei sveikatingumu, vienyti bendruomenės centro narius bendrai veiklai, stiprinti tarpusavio bendradarbiavimą, rengti ir teikti paraiškas, turinčias išliekamąją vertę. Kaimo žmonių gerovė, aukštesnė gyvenimo kokybė labiausiai priklauso nuo mūsų visų bendrų pastangų, geranoriško indėlio į bendruomenės gyvenimą, sveikos, jaukios ir saugios aplinkos puoselėjimą.
Prabėgo dvidešimt bendro tikslo siekimo, bendro darbo ir bendrystės metų. Vykdytas veiklas pristatėme vaizdinėje medžiagoje "20-ties metų gyvenimo akimirkų per 20 minučių" Kiek atlikta darbų, kiek įgyvendinta projektų, būtų visus sunku ir išvardyti: įrengti bendruomenės namai, treniruoklių salė, Šimtmečio parkelyje įrengta vaikų žaidimų, jaunimo ir senjorų aktyvaus judėjimo zonos, įrengti lauko treniruokliai, galim didžiuotis, kad mūsų parkelyje auga Šimtmečio ąžuoliukas, Stelmužės ąžuolo palikuonis, skirtas atkurtos Lietuvos šimtmečiui įamžinti. Didelę nematerialaus turto vertę turi išleista knyga " Briedžių krašto istoriją", kurią rašė patys bendruomeniečiai. Saugokim ir branginkim atminimą Džiaugiamės Krašto Aukso Nominacija ir Šakių VVG "Obuoliuku", už puikiai įgyvendintą projektą "Kūrybinė stovykla Briedžių krašto jaunimui ir vietos gyventojams"

Kiek švenčių, sporto renginių, išvykų ir ekskursijų organizuota, kiek nuostabių bendrystės akimirkų prabėgo per tuos metus. O kur kūrybinė stovykla "Briedžių dirbtuvės", kurioje vyko meno plenerai, skulptūrų iš medžio drožėjų plenerai, savaitinė stovykla jaunimui ir vietos gyventojams Zyplių dvare... Visa tai mums visiems paliko neišdildomus prisiminimus. 20 metų tai daug ar mažai? Per tą laiką daug kas pasikeitė, nes keičiasi laikai, keičiasi aplinka, po truputį keičiasi ir žmonės, bet žmonių bendruomeniškumas, noras būti kartu išliko toks pat. Ir šiandien žiūrėdami į tuos pačius žmonių, ėjusių su bendruomene koja kojon nuo pat pirmų dienų iki šiol, veidus, tariame AČIŪ, žemai lenkiamės ir dėkojame senjorams už buvimą kartu.
Vėliau kvietėme buvusius bendruomenės centro pirmininkus Aldoną Markevičienę, Vitą Brazaitį (gaila, bet neatvyko į šventę Mindaugas Venckūnas) pasidalinti savo prisiminimais apie jų nueitą kelią bendruomenėje, dėkojome jiems įteikdami po suvenyrą ir kvietėme kalbėti BCA atstovę, kuri apdovanojo buvusius pirmininkus ir esamą pirmininkę Padėkos raštais ir kvietė visur ir visada būti sektinu pavyzdžiu. Gerbiamas Meras Edgaras Pilypaitis įteikdamas Padėkos raštą pirmininkei Dalijai Černeckienei dėkojo už ištartą padrąsinantį ir telkiantį žodį, suburtą talką ar surengtą renginį, už ištiestą pagalbos ranką Ukrainos karo pabėgėliams, linkėjo stiprios sveikatos, šviesių minčių ir gyvuoti ilgai ir prasmingai. Nepaprastai esame dėkingi mūsų gerbiamam merui Edgarui Pilypaičiui už mūsų idėjų, minčių ir užmojų palaikymą ir pagalbą jų realizavimui, už savivaldybės projektų kofinansavimą, už skleidžiamą Šviesą, už bendrystę ir tvirtą bendradarbiavimo ryšį. Į šventę atvykęs išrinktas būsimas meras Raimondas Januševičius, sveikino visus su jubiliejum ir vildamasis linkėjo išlaikyti gražius bendradarbiavimo santykius ateityje. Vėliau kalbėjo Šakių seniūnijos seniūnas Dalius Jasevičius, kuris sveikino visus su švente, džiaugėsi stipria bendruomene ir gerais bei šiltais santykiais su bendruomene, linkėjo ir toliau išlikti tokiems pat stipriems, siekianties tikslų realizavimo. Na, o atvykusių kaimynėlių iš Girėnų ir Ritinių, Šakių BCA linkėjimai ir sveikinimai sušildė visus dar labiau.
Vaišių stalai padengti, kugeliu visus vaišino mūsų šaunus bendruomenės centro valdybos narys Saulius Arštikaitis. Visus linksmino Margaritos ir Alfonso duetas.
Nuoširdžiai dėkoju visiems bendruomeniečiams už kiekvieno įdėtą triūsą vardan mūsų kaimo gerovės, už kantrybę ir rūpestingumą, už pagalbą ir suteiktą paramą bendruomenės nameliuose gyvenusioms ukrainiečių šeimoms, už bendrystę ir buvimą kartu. Stiprybės ir sveikatos Jums, mielieji, laukia daug naujų veiklų!!! Visada atminkime, kad Žmogus turtėja ne imdamas, o duodamas, tegul skleidžiasi mūsų gerumas, tegu skleidžiasi ir plėtojasi savanorystė mūsų krašte. Ačiū valdybos nariams Aldonai Markevičienei, Zita Vinskūnienė, Editai Morkevičienei, Sauliui Arštikaičiui, dukrai Teresei Vaikšnorienei ir sūnui Martynui Černeckiui už visokeriopą pagalbą ir pasiruošiant šventei, ir už fotografijas. Nuoširdų AČIŪ tariame mūsų rėmėjams Albinutei ir Antanui Blockiams. Ilgai bendruomenės nameliuose netilo kalbos, muzika ir dainos.

Dalija Černeckienė, Briedžių BC pirmininkė

337151770 726482655682327 255761566467791283 n 337353601 1342106153024387 8105273804267142005 n