Spausdinti
Kategorija: Bendruomenių naujienos
Peržiūros: 543

BCAŠakių bendruomenių centrų asociacijai - 20 metų! Džiugu, kad tiek metų gyvuoja žmonių kūrybai, siekiams ir darbams jungianti bendrystė! Bet lyg ir nejauku šiek tiek, kad tą pradžią, tuos postūmius pirmuosius jungtis, tą logotipo - į saulę besistiebiančios saulėgrąžos - kūrimą, piešiant patiems ranka, pamenu lyg vakar, o jau praėjo šitiek metų... O tie 20 metų - tai gražios, prasmingos, linksmos, kūrybingos, kiekvieną rajono kampelį puošiančios, išliekamąją vertę kuriančios veiklos! Tai yra jėga, stiprybė ir neginčijamas rezultatas! 37 bendruomenių centrai šiandien su daugybe patyrusių ir su vienu kitu tik pradedančiu, entuziazmu trykštančiu, pirmininku! 20 metų su asociacijos pirmininke Grinute Šnirpūniene! Kas ją mama vadina, kas drauge, kas mokytoja ar sese - prie kiekvienos bendruomenės ranka pridėta, žodis tartas, patarimu dalytasi, paguodos ir atjautos negailėta! Ačiū, Grinute, Jums! Įvairūs tie keliai ėjimui buvo! Pamenu gerai! Betgi praėjot!
Todėl ir šventinė scena Sintautuose pilna svečių, gėlių ir dovanų! Todėl ir šventinė erdvė pilna, lyg ore sklandančių, bendruomenių sėkmės formulių! Įdomu buvo jų klausytis ir gera buvo unoravai visom didžiuotis!
Juk čia tie žmonės, kurie šalia, kurie nuolatos dirba, kurie laiko aukos negaili vardan kito... Nes gerai žino jie, kad tiktai duodamas ir pats turtėji!
Todėl šiandien čia ir svečių gausybė - su kai kuriais gi paprastai per laiką bėgant tiktai socialinių tinklų platybėse, šiandieną buvo čia gyvi ir džiugūs pasimatymai - su Reda Kneizevičiene, Egle Juozapavičiene, Guoda Burokiene, Lina Kružinauskiene ir dar, ir dar, ir dar... Šiandien čia sveikinimai ir palinkėjimai, čia viltys ateičiai - gyvuos žmonių darbai, tikėjimas gėriu, grožiu, gyvuos bendrystė. Čia šiandien viskas mūsų - spausti saldiniai sūriai, kepta duona, gardžiausi grybai ir pyragai, medus, žvakelės, vaisių sveikų mazgelis... Čia mezginiai ir drožiniai, čia šiandien tai, kuo kaimas gyvas! Kaimas - pagrindas visos šalies.

Lenkiu galvą prieš Jus, mieli bendruomeniečiai! Dėkoju Jums už kultūrą, kurią nešiojatės dūšioj kasdien - ir ne tik už dainą, šokį, parodą ar knygą! Dėkoju už kultūrą iš didžios raidės - už platų žvilgsnį, už atsakomybę, už drąsą, ryžtą, pažabotas rizikas, už meilę žmogui Ačiū Jums visiems! Ir kaip Girėnų pirmininkė Irena Sakalauskienė šiandien sakė - kiek įdėsi, tiek ir gausi! Nemažai įdedat visi, vienok Ačiū!

Rima Rauktienė, Šakių r.savivaldybės taryba