Spausdinti
Kategorija: Bendruomenių naujienos
Peržiūros: 177

DSC 0598Minėdami 34-asias Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo metines, Paluobių bendruomenė tęsia tradiciją pagerbiant ilgaamžius paluobiečius, veikusius ir savo laiką skyrusius bendruomenės labui. Antrus metus iš eilės buvo įteiktos „Paluobių Ąžuolo“ nominacijos: mokytojai Viktorijai Aštrauskienei, mokytojai Kazimierai Baltramonaitei, mokytojai Romai Bavarskienei, gydytojai Zitai Langienei ir paluobiečiui Jonui Zokaičiui. Nominacijas įteikė Paluobių kaimo bendruomenės „Pagirys“ pirmininkė Irena Kerušauskienė ir Paluobių Angelų Sargų parapijos klebonas Andrius Vaitkūnas.
Minėjimas prasidėjo Šv. Mišiomis už Lietuvą ir taiką visame pasaulyje, šventinėje programoje dalyvavo Paluobių vaikų dienos centras „Girinukas“, Griškabūdžio gimnazijos Paluobių darželio grupė „Smalsučiai“, Šakių KC Griškabūdžio padalinio tautinių šokių kolektyvas „Paluobietis“, Kazlų Rūdos KC Būdos kultūros namų kapela „Vandupė“, šventinėmis dekoracijomis prisidėjo Šakių Neįgaliųjų dienos centro individualios priežiūros darbuotojos.
Vicemeras, Darius Jakavičius, sveikindamas nominantus ir visus paluobiečius, pasidžiaugė, kad per 34 laisvos Lietuvos metus, bendru darbu pasiekėme ir nuveikėme daug: „Esame tauta verta būti laisva ir nepriklausoma“.

Laura Kerušauskaitė, Paluobiai