Spausdinti
Kategorija: Projektinė veikla
Peržiūros: 26

FB IMG 1712506998632Seniau žmonės Velykas švęsdavo visą savaitę, kurią užbaigdavo Mažosios Velykėlės, dar vadinamos Vaikų Velykomis. Šios būdavo skirtos išskirtinai mažųjų džiaugsmui, pramogoms ir dovanoms.
„Jei per Velykas šventėje dalyvauja visi, tai per Atvelykį kiaušinius margina, daužo ir ridena tik vaikai. Tik jiems pastatytos ir papuoštos sūpynės. Yra sakoma: „Kas supsis sūpynėse per Atvelykį – visus metus bus .
Nuriedėjo Vaikų Velykėlės ir Gerdžiūnų bendruomenėje kartu su Ciceliuke. Sulaukėme vaikučių net iš užsienio, kurie sugrįžta pasisvečiuoti pas močiutę ir iš rajono centro, kurie neabejingi savo kaimui, ir iš pajūrio, kurie taip pat puoselėja ir palaiko savo krašto tradicijas, o dar smagiau, kad ir kaimynai iš kitos bendruomenės kartu švęsti neatsisako ir užsuka pas mus. Šokom, trypėm ir dainavom, Lapės (Erika Petkūnaitė) vaišių ragavom, Zuikio Puikio (Dovilė Kibildienė) ausytėmis užkandžiavom. Visi kas judėjo, kas tik krutėjo buvo apdovanoti lauktuvėmis (Gerdžiūnų bendruomenė).
O už tai, kad ši šventė tokia linksma buvo, turime padėkoti Šakių rajono savivaldybei, kuri skyrė lėšas edukacijai (Šakių rajono savivaldybės bendruomeninių organizacijų finansavimo konkursas). Dekoracijomis pasirūpino Gerdžiūnų laisvalaikio salės darbuotoja. Smagu, kai kartu sukuriame patys sau šventę. Ačiū visiems, kurie atėjo, neliko abejingi Lietuvių liaudies tradicijoms ir papročiams, o kartu sukūrėme jaukų, šiltą pasibuvimą.

Loreta Balsienė, Gerdžiūnų bendruomenės pirmininkė