Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

20231209 150735Šeštadienio popietė. Lauke – lengvas šaltukas. Į šventiškai papuoštą Girėnų bendruomenės salę renkasi girėniškiai ir jiems prijaučiantys. Laukiame susitikimo su aistringa kelionių mėgėja, mokytoja Birute Bendoraitiene. Paskaitos tema – „Afrikos tautos ir jos žmonės”.
Kas atėjo, tikrai nesigailėjo, nes per keletą valandų apie Indijos vandenyno pakrantėje esančią didžiausią Rytų Afrikos valstybę Tanzaniją, kur telkšo Afrikos didieji ežerai, Viktorijos ežero didžioji dalis, kur yra ruožas Serengečio lygumų, mitų apipinta Zanzibaro sala ir Kilimandžaro kalnas, (kažkada Kilimanžaro kalno viršūnių sniegą čiabuviai laikė sidabru) sužinojome ne tik apie geografinę padėtį. Įdomu klausytis apie šios šalies gamtą, augaliją, gyvūniją. Nei vienas nelikome abejingas pasakojimui apie gyventojus, jų papročius ir gyvenimo būdą, kultūrą, kurie labai skiriasi nuo mūsų ir kartais sunkiai suvokiami. Tad pasipylė gausybė klausimų, nes magėjo išsiaiškinti, sužinoti. Visą lektorės pasakojimą papildė informatyvios nuotraukos, filmuota medžiaga.
Sužinojome ir pamatėme daugiau, nei „paprastas“ turistas, nes lektorė turėjo privačią dvidešimt keturių dienų kelionę, už kurią yra dėkinga girėniškiui Dominykui Vorevičiui. O mes, Girėnų bendruomenė, dėkojame p.Birutei už tokią Kalėdinę dovaną ir viliamės, kad prieš keletą metų kelione po Žemaitiją prasidėjusi draugystė, tęsis ir toliau.

20231209 140949 20231209 141132 20231210 152512

Joomla templates by a4joomla