Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

RaimondaLapkričio 16 d. renginys, kuriame jau antrus metus iš eilės apdovanojami konkurso „Mūsų bendruomenės savanoris 2023“ nugalėtojai, sukvietė visą būrį bendruomeninio judėjimo aktyvistų.
„Šiai progai ypač tinka amerikiečių rašytojos Carol Ryrie Brink žodžiai, – kalbėjo Kaimo verslo ir rinkų plėtros agentūros Socialinio bendradarbiavimo skatinimo skyriaus vedėja Kristina Mockutė. – Dosniausi žmonės yra tie, kurie tyliai duoda be vilties būti pagirti ar apdovanoti.“ Pasak jos, šis renginys yra daugiau nei apdovanojimai, tai - būdas sustiprinti lyderystę, skatinti savanorystę bei kelti savanoriškos veiklos motyvaciją bendruomeninėse organizacijose, padėti suvokti, kad šis darbas yra svarbus ir vertingas.
Lietuvos kaimo bendruomenių sąjungos pirmininkės nuomone, bendruomenės pagrindas yra savanorystė. „Savanoriai yra bendruomenės pradžių pradžia”, – V. Šetkienė.
Milda Lukoševičiūtė, VšĮ „Sava platforma“ ir NVO konsultantė, pranešime apie savanorystę ir lyderistę dalijosi sava patirtimi ir kalbėjo, jog žmogui yra svarbu priklausyti kažkokiai grupei/bendruomenei. Ir dar svarbiau yra, kad ta bendruomenė jį priimtų, neatstumtų. Apie tai mintimis dalijosi ir kiti diskusijos dalyviai. VDU Žemės ūkio akademijos profesorė Vilma Atkočiūnienė: „Lyderis turi gebėti pasidalinti savo veiklomis. Jis neina priekyje – jis žingsniuoja kartu. Nieko nepalieka nuošalyje“ „Kad kiekvienoje bendruomenėje būtų kuo mažiau kritikuojančių ir daugiau veikiančių,” – diskusijos pabaigoje linkėjo Raseinių rajono kaimo bendruomenių sąjungos pirmininkas Jonas Vazgys.
Iš viso į 4 nominacijas gauta 59 kandidatų anketos iš 23 Lietuvos savivaldybių.
Nominacija „Už novatoriškumą ir kūrybiškumą“. Šioje nominacijoje kviesta siūlyti asmenis, kurie pateikė ir įgyvendino kūrybingus ir unikalius sprendimus bendruomenėje. Tokių buvo pasiūlytos 7 kandidatūros.
Laimėtojas – Agnė Alčauskienė, Plungės rajono Kulių krašto bendruomenės „Alantas“ pirmininkė, Taip pat padėkos įteiktos Ramūnui Puodžiūnui, Vilkaviškio r., Klausučių kaimo bendruomenė bei Raimondai Šuikienei, Šakių r. bendruomenė „Slavikiečiai“. Džiaugiamės ir sveikiname.

BCA informacija

 

 

 

Joomla templates by a4joomla