Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

BendruomenėmsBendruomeninė organizacija - asociacija, kurios steigėjai ir nariai yra gyvenamosios vietovės bendruomenės (jos dalies arba kelių gyvenamųjų vietovių) gyventojai ir kurios paskirtis – per iniciatyvas įgyvendinti viešuosius interesus, susijusius su gyvenimu kaimynystėje.
Bendruomeninių organizacijų ir bendruomenių centrų veiklos ir galimybių plėtojimo tyrimo duomenimis (2011), pagrindinis bendruomeninių organizacijų skaičiaus augimas prasidėjo 2002 m., o piką pasiekė 2003-2004 m. Šis staigus kilimas pirmiausiai sietinas su Europos Sąjungos LEADER+ tipo priemonėmis, kurių lėšos buvo skirtos įvairioms kaimo bendruomenių iniciatyvoms įgyvendinti.
Panašiai steigėsi bendruomenės ir Šakių rajone: 2002-3; 2003-14; 2004- 3.
Šiais metais ant jubiliejinio 20-mečio slenksčio 3 bendruomenės: Griškabūdžio bendruomenės centras (kovo 23 d.), Kidulių bendruomenės centras „Vinkšnupis“ (rugsėjo 3 d.), Plokščių bendruomenės centras (gruodžio 9 d.). Visi rajono bendruomeniečiai jubiliatus sveikina su garbingu skaičiuku bendruomenių veiklos istorijoje ir linki, kad būsimieji metai tegul būna praėjusių metų brandus ir ilgas tęsinys.

BCA informacija

Joomla templates by a4joomla